Z Cam E2(C) Livestream mogelijkheden

Versla jouw concurrentie met "cinematic live stream"

Vandaag de dag zijn er steeds meer filmmakers en video productiebedrijven die hun business model aanpassen aan de huidige situatie van het Coronavirus. Steeds meer professionals zetten in op het live streaming fenomeen. Ook deze tak van sport zal binnen een aantal weken verzadigd zijn. Dus hoe kan jij je onderscheiden van de rest? Livestream met 1 of meerdere Z Cam camera’s.

Live streaming met Z Cam

Buiten dat jij als freelancer of productiebedrijf rekening moet houden met het budget van jouw klant, moeten wij ook rekening houden met de maatregelen die onze overheid en het RIVM hebben ingesteld. Om met zo min mogelijk mensen bij elkaar te zijn en de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, is het ongewenst om met een grote crew een livestream of multi-cam productie te kunnen realiseren. Z Cam is één van de weinige bedrijven die hierin meedenken en ook daadwerkelijk snel kunnen schakelen.

De compacte camera’s van Z Cam, zijn één van de weinige cinema camera’s die streaming en multi-cam mogelijkheden ondersteunen. Met de E2 en E2C modellen kan je op 3 verschillende manieren streamen: 

  • Via ethernet
  • HDMI
  • Wireless

Het voordeel van deze cinema camera is dat deze beschikt over een ethernet aansluiting. Voor het streamen met deze camera heb je dus geen externe switcher, zoals Blackmagic Atem of Roland, nodig. 

Alle Z Cam modellen beschikken over een ethernet aansluiting. Je kan op  verschillende manieren de Z Cam camera gebruiken met via een ethernet kabel.

Wil je streamen met een PC of MAC? Dan kan je de Z Cam rechtstreeks aansluiten op jouw computer via de ethernet kabel. Je moet wel even de gratis StreamConverter app van Z Cam downloaden jouw desktop of laptop (Windows & MAC). De converter software ziet vanzelf jouw Z Cam camera en zal deze bruikbaar maken om het beeld van de camera te gebruiken voor een stream.

Om te kunnen streamen kan je kiezen voor het gratis streaming platform OBS Studio (MAC & Windows) of het betaalde platform vMix voor Windows (60 dagen trial). Je hebt voor de genoemde platformen nog wel een NDI plugin nodig. De NDI plugins zijn gratis te downloaden. Zodra je deze plugins geïnstalleerd hebt is het vrij simpel. Je opent de StreamConverter van Z Cam kies jouw camera, zorg dat je de juiste instellingen hebt gekozen op de camera (in het Z Cam menu kies je voor direct), open OBS of vMix en kies ervoor om een NDI source toe te voegen. Als je alle benodigde plugins en instellingen op juiste manier hebt ingesteld, zie je de Z Cam tevoorschijn komen.

Er zijn op Youtube veel video’s te vinden hoe je de genoemde plugins kunt installeren. Ook kan je genoeg video’s vinden over de platformen OBS en vMix.

 

 

Switchen met meerdere camera’s

Een andere manier om de Z Cam te verbinden met ethernet is met een Gigabit Switcher. De Switcher is verbonden met het internet (router). De desktop of laptop zijn ook verbonden aan deze switcher. Het mooie van deze manier is dat je meerdere Z Cam camera’s kan aansluiten op de switcher. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een IP camera van bijvoorbeeld Panasonic of PTZoptics toe te voegen. Het is belangrijk dat jij in het Z Cam menu kiest voor de “router”verbinding. Met StreamConverter kan je weer contact maken met een platform naar keuze.

Z Cam Live met iPad

Je kan ook streamen en switchen met de gratis iPad app van Z Cam. Je verbind de Z Cam camera, of meerdere, aan een Gigabit switcher via ethernet. De app ziet jouw camera en voila, je kan meerdere Z Cam camera’s switchen. De app is nog in Beta versie en dus nog in ontwikkeling.

Z Cam iOS app

De laatste manier om een ethernet aansluiting te gebruiken is met de gratis iOS app van Z Cam. Je sluit de Z Cam camera via de ethernet kabel aan op jouw smartphone of iPad. Met de app kan je vervolgens rechtstreeks streamen naar Facebook of Youtube.

Op dit moment is het team van Z Cam hard bezig met het ontwikkelen van een upgrade voor StreamConverter. Je kan dan met de output van een 4K feed uit 1 Z Cam camera, 4 verschillende virtual feeds creëren. De stream converter zal de 4 verschillende feeds uitsturen, zodat platformen zoals OBS of vMix deze kan inlezen. Je kan dus switchen tussen 4 verschillende camera hoeken, met 1 camera.

On Key

Related Posts

Waarom zou je kiezen voor Z CAM en bijbehorende accessoires>

Waarom ik koos voor Z CAM Waarom ik koos voor Z CAM en de accessoires die ik gebruik voor mijn rig. Door: Daan Hocks CAMERA Laat ik vooropstellen dat ik denk dat er naar mijn idee geen ‘beste’ camera bestaat. Het hangt er maar net vanaf wat je wilt maken en op welke manier. In

Z CAM E2-M4 en prijsverlagingen

Z CAM E2-M4, PRIJS VERLAGINGEN & NIEUW FEATURES Z CAM heeft de nieuwe E2-M4 aangekondigd, mede als prijsverlagingen voor de S6 en F6 Door Cine Support De nieuwe Z CAM E2-M4 is eigenlijk identiek aan de huidige E2, maar zonder de sync feature. De E2-M4 heeft precies dezelfde body als de E2-S6 en E2-F6, maar

Blackmagic Design kondigt de ATEM Mini Pro aan

Door Cine Support De originele ATEM Mini werd na de aankondiging een ongelofelijk succes vanwege de prijs. Als gevolg van het COVID-19 pandemie, is er veel behoefte   Door de huidigeen nu de huidige behoefte om meer live streaming in plaats van face-to-face meetings en beurzen doen als gevolg van de COVID-19 pandemie live streaming

Z Cam E2(C) Livestream mogelijkheden

Versla jouw concurrentie met “cinematic live stream” Vandaag de dag zijn er steeds meer filmmakers en video productiebedrijven die hun business model aanpassen aan de huidige situatie van het Coronavirus. Steeds meer professionals zetten in op het live streaming fenomeen. Ook deze tak van sport zal binnen een aantal weken verzadigd zijn. Dus hoe kan

×